WordPress kurduktan sonra yapmanız gereken 9 düzenleme

Reels videolarınızın daha fazla izlenmesini ister misiniz?

Kanca cümle formülleri ile videolarınızın daha fazla izlenmesini sağlayabilirsiniz. Tam 10 tane formülü sizin için ücretsiz paylaşıyorum.

“WordPress kurduktan sonra neler yapmalıyım? Hangi ayarları düzenlemeliyim?” Bu soruyu kendinize soruyorsanız; benim de ilk yaptığım düzenlemeleri içeren listeyi aşağıda bulabilirsiniz.

1. Admin kullanıcı adını ve şifrenizi değiştirin

Varsayılan olarak kullanıcı adınız eğer düzeltmediyseniz “Admin/Yönetici” olarak belirlenir. WordPress kurduktan sonra “Admin/Yönetici” kullanıcı adımızı mutlaka değiştiremelisiniz. Eğer kurulumu başkasına yaptırdıysanız şifrenizi de mutlaka değiştirmelisiniz. Düzenlemek için yönetim panelinizden Kullanıcılar -> Profiliniz ekranına gidin.

2. Gizlilik ayarlarını kontrol edin

Çoğu WordPress kullanıcısı bu ayarı gözden kaçırır ve siteleri arama motorlarında gözükmemeye başlar. Bu durumda çeşitli kaynaklardan “sitem aramalarda çıkmıyor” gibi aramalar yapmadan önce mutlaka bu ayarı kontrol edin. Ayarı gözden geçirmek için yönetim panelinize girdikten sonra Ayarlar -> Okuma ekranını takip edin ve aşağıdaki seçeneğin işaretli olmadığından emin olun.

3. Linkleri SEO’ya uygun hale getirin

Varsayılan olarak sitenizdeki yazı linkleriniz https://ersinbasar.com/?p=123 olarak gözükebilir. Bu link türü arama motorları optimizasyonu gereği zayıf, etkisiz olarak nitelendirilir. Bunun yerine hem okuyucunun hem de arama motorlarının anlayacağı şekilde ve anahtar kelimeler veya yazı ne ile ilgiliyse başlığının yazılması şeklinde düzenlenmesi gerekir. Örn: https://ersinbasar.com/daha-etkileyici-ve-populer-bir-instagram-hesabi-icin-yapmaniz-gerekenler/ Bu düzenlemeyi yapmak için yönetici panelinize girdikten sonra Ayarlar -> Kalıcı bağlantılar sayfasına devam edin ve Özel Yapı seçeneğini seçin, yandaki kutuya /%postname%/ veya /%postname%.html yazarak kaydedin.

4. Slogan kısmını değiştirin

Yine varsayılan olarak büyük ihtimalle slogan kısmında “Bir başka WordPress sitesi yazacak. Bunu derhal siteniz ile alakalı şekilde düzenlemeniz gerekir. Örn: “kişiye özel tasarımlar” gibi. Düzenlemek için yönetici panelinize girin, ardından Ayarlar -> Genel ekranına geçip slogan kısmını düzenleyin.

5. Varsayılan kategorinizi düzenleyin

WordPress varsayılan yazı kategorisi ile birlikte gelir. Kategori ismi genellikle “Uncategorized” veya “Kategori yok” şeklindedir. Yani eğer siz yeni bir blog yazısı yazarsanız ve yazı kategorisi seçmeden yayınlarsanız otomatik olarak “kategori yok” kategorisine kaydeder. Bu durum site ziyaretçilerinizin canını sıkabilir. Bunu değiştirmek için yönetim panelinize girin, ardından Yazılar -> Kategoriler sayfasına devam ederek ilgili kategoriyi düzenleyin.

6. Google XML Sitemap eklentisini kurun

Yeni WordPress sitenizin arama motoları tarafından daha kolay keşfedilebilmesi için bu eklentiyi kurun. Eklenti sayfası: https://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/

7. Google Analytics kodu edinin

Şu aşamaya kadar yukarıdakileri yaptıysanız sıra Google Analytics eklentisinde. Siteniz günde kaç kez ziyaret ediliyor, ziyaretçiler nereden geliyor (direkt, referans, arama motorları) gibi istatistikleri anlamanın mükemmel çözümü diyebilirim. Detaylı bilgi: http://www.google.com/analytics/

8. Yeni tema yükleme ve aktifleştirme

Tüm bu ayarlardan sonra en heyecan verici bölüm – ücretsiz edindiğiniz veya satın aldığınız yeni temanızı WordPress sitenize yüklemek ve aktif etmek. Bunu yapmak için yönetim panelinize girin ve ardından Görüntü -> Temalar sayfasına devam edin. En üstte bulunan “yeni ekle” butonuna basarak ilgili temanızı yükleyin.

9. Yedekleme eklentisi kurun

Çoğu bitti diyebiliriz. Artık sitenize yeni içerikler girmeye, kendinize göre düzenlemeye başlayabilirsiniz. Ancak son bir adım kaldı: yedekleme eklentisi. Bu eklenti ele geçirilen siteniz veya sebebini bilmediğiniz bir nedenden dolayı zarar gören web siteniz için resmen hayatınızı kurtarabilir. Eklenti olarak BackWPup öneriyorum. Site yedeğinizi günlük veya haftalık olarak mail kutunuza almanız mümkün.

Merhaba, ben Ersin.
Markalar, işletmeler ve işlerini daha profesyonel adıma taşımak isteyenler için marka kimliği, web tasarım ve sosyal medya hizmetleri sunuyorum. Blog yazılarımla ve ücretsiz araçlarla yaratıcı girişimcileri, işlerini amaçları doğrultusunda nasıl büyütecekleri konusunda bilgiler veriyorum. Hoşgeldiniz!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram Hesabınızı Geliştirin

Instagram profilinizi geliştirmenin, algoritmayı öğrenmenin, etkileşim-takipçi-izlenme artırmanın tüm inceliklerini ve profilinize özel yapmanız gerekenleri birebir danışmanlık hizmetimde anlatıyorum.

İlginizi çekebilir